O nouă facilitate a serviciului Spațiul Privat Virtual

Plata cu cardul la ANAF: persoanele înregistrate în SPV pot face plata obligațiilor fiscale direct cu cardul bancar, prin interconectarea cu ghișeul.ro.

Din data de 11 iunie 2020peste 30 de impozite și contribuții pot fi achitate astfel. 

Plata a fost introdusă pentru toate tipurile de creanțe fiscale care se pot plăti cu cardul prin Sistemul Național Electronic de Plăți. 

În Spațiul Privat Virtual, contribuabilul poate opta fie pentru “Depunere declarații”, vizualizare „Mesaje” sau diferite „Solicitări” fie pentru “Plata obligațiilor fiscale”.

La accesarea serviciului “Plata obligațiilor fiscale”, se afișează pagina de pornire, în care trebuie ales CNP-ul pentru care se dorește plata. În cazul persoanelor care se autentifică în SPV cu NPOTP (nume, parola si OTP), în listă apare doar CNP-ul titularului de cont.

La apăsarea butonului ”Afișare obligații neachitate”, se afișează lista obligațiilor ce pot fi plătite prin platforma ghiseul.ro și care cuprinde peste 30 de poziții, de la impozitul pe venituri, la contribuții, accize colectate și până la plata unor penalități.

La apăsarea butonului „PLĂTEȘTE”, utilizatorul este direcționat către serviciul de plată online al platformei ghiseul.ro, unde se bifează căsuța „Aprob plata și sunt de acord cu termenii și condițiile de utilizare” și butonul „PLĂTEȘTE”. Din această pagină nu mai există posibilitatea întoarcerii la serviciul disponibil în SPV.

Sursa: https://pfinternet.anaf.ro